Comments are off for this post

Nu ceea ce ti se intampla este esential

Sunt doua mari conditii ca sa poti ajunge la capatul unei incercari! Prima este ca ea sa nu ti se urce la inima. Daca incercarea, sau suferinta, sau caderea ti s-au urcat la inima, se imbolnaveste si cade. A doua conditie este ca succesul sa nu ti se urce la cap, pentru ca astfel virusezi computerul. Apoi apesi pe o clapa si iese altceva, pentru ca nu mai opereaza corect.

Cand e vorba ca Dumnezeu sa te pregateasca pentru o misiune, nu este joaca! El stie cu ce experiente te vei intalni tu si El te pregateste chiar daca nu iti dai seama de ce te trece pe acolo. Nimeni sa nu-si piarda inima din cauza multelor probleme cu care suntem confruntati, ele sunt pentru pregatirea noastra.

Omul matur in Hristos, nu se framanta cu intrebarile nebune, pentru ca i s-ar urca la inima incercarea. Cuvantul lui Dumnezeu spune: „Ferice va fi de voi cand, din pricina Mea, oamenii va vor ocari, va vor prigoni si vor spune tot felul de lucruri rele si neadevarate impotriva voastra!” Cand e Dumnezeu cu tine, lucrurile neadevarate care sunt spuse, ura, invidia si gelozia care au fost revarsate asupra ta se transforma in mari binecuvantari.

In ce te-a transformat pe tine drumul vietii pe care ai mers pana acum? Te-a transformat intr-o fiinta razbunatoare, rautacioasa, respingatoare, sau totul s-a intors ca o binecuvantare asupra ta si ai devenit chiar opusul raului pe care l-ai suferit? Ai refuzat sa devii asemenea raului ce a venit asupra ta? Acestea sunt intrebari vitale.

Nu ceea ce ti se intampla este esential, ci in ce transformi tu ceea ce ti se intampla; ce devine pentru tine aceasta incercare si ce devii tu prin aceasta incercare, este important. Nu conteaza daca ti s-au intamplat bune sau rele, ci conteaza ce poate face Dumnezeu din ele!

[extract – jesusmarket.org/?sermons=groparii-partea-iii]

Discuta cu Pastorul Nicu Butoi IN DIRECT pe facebook
30.000 accesari intr-o singura ora