Comments are off for this post

Inaltare – Iosif, ia-ti bagajul!

La 30 de ani, Iosif este stapanul lumii, nu pentru ca era plin de capacitati, ci pentru ca era plin de Duhul lui Dumnezeu. Unde a facut el scoala? Pai, intre frati nu s-a putut face scoala! Fratii aveau niste prejudecati atat de groaznice in minte, incat niciodata nu ar fi putut sa pregateasca pe tanarul acesta pentru misiunea lui. L-a luat Dumnezeu cand avea 17 ani si l-a scos dintre fratii care l-au condamnat la moarte si l-a asezat printre oamenii pe care i-a cunoscut, i-a invatat si pentru care s-a pregatit prin toate experientele vietii lui.
 
Tot la fel este cu tine si cu mine! Noi nu doar vietuim, ci suntem in scoala vietii si fiecare zi este o lectie! Fiecare experienta, fiecare lucru ne pregateste pentru ceea ce vom vedea maine pe cale.
 
Te sfatuiesc sa te opresti o clipa! Poate ai dus o valiza mai grea cu tine! Nu incerca sa te uiti in ea, pentru ca daca te uiti tu in ea, ai sa arunci ce iti trebuie si o sa pastrezi ce nu-ti trebuie. Cred ca ai facut deja lucrul acesta. Stiu ca ai incercat sa iti faci ordine in viata de atatea ori si in loc de ordine ai facut dezordine. Adu valiza ta inaintea lui Dumnezeu si nu incerca sa alegi, ci roaga-te: „Acesta este bagajul pe care il port cu mine de-o viata. Ce ma inveti, Tu, Doamne, sa pastrez si ce ma inveti sa arunc peste bord?”
 
Ia bine seama ce porti in bagajul tau cu tine, pentru ca iti va afecta puternic viata. Va afecta locul in care mergi si lucrarea pe care o faci.
 
[extract – Inaltare]
Nu eu!
Dezlegare