Comments are off for this post

Dezlegare

Alexandr Isaievici Soljenițîn spune un adevar demn de retinut: „Hotaraste sa traiesti viata ta cu integritate. Crezul tau sa fie: Sa vina minciuna in lume si chiar sa triumfe, dar nu prin mine.” E complet? Nu! Ca sa fie complet ar trebui sa scrie: „Sa vina minciuna in lume si chiar sa triumfe, dar nu prin mine. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!” Eu nu pot sa fac singur asta, insa stiu ca Dumnezeu poate sa faca asta prin mine!
 
Marturisirea lui Iosif catre paharnic si pitar ne invata ceva: el spune adevarul oricat de dureros ar fi! Unuia ii spune: „Tu vei scapa!” si celuilalt ii spune: „Tu vei muri!” Daca ar fi fost politicos cu cel care urma sa moara, i-ar fi spus: „E ceva neclar in dreptul tau”, asa cum ar face un doctor care nu vrea sa iti spuna adevarul despre boala ta. Sau, daca ar fi fost pozitiv si i-ar fi spus pitarului ca va scapa, in timp ce el nu ar fi scapat, Iosif ar fi cazut! Adevarul ramane adevar, oricat de dureros ar fi pentru cineva.
 
In tine este si pitarul si paharnicul. Paharnicul va trai, pitarul va muri! Sunt lucruri care trebuie sa moara! Stiu ca te doare, stiu ca esti lipit de ele, dar daca samanta care cade nu moare, daca pitarul din tine nu moare, paharnicul nu va trai! Acestea sunt legate. Stiu ca ai cauta o solutie ca sa traiasca si pitarul si paharnicul. Stiu ca ai incerca sa traiesti viata in amestecatura asta, dar nu se poate! Stiu ca nu este placut, dar este adevarat! Putine medicamente sunt gustoase. Ele au alta destinatie, nu sa fie gustoase, ci sa fie eficiente si adevarate. Dar o sa multumesti lui Dumnezeu pentru amaraciunea lor care te-a facut sanatos!
 
[extract – Dezlegare]
Inaltare - Iosif, ia-ti bagajul!
Discuta cu Pastorul Nicu Butoi IN DIRECT pe facebook